Ahlat Saadet Ayber Özel Eğitim Uygulama Okulu II. Kademe
TUNUS MAH. HIDAR BABA SK. NO 24/2 İÇ KAPI NO 1 AHLAT / BİTLİS

VİZYON

Öğrencilerimizin sosyal ve eğitsel yaşamlarını insancıl, bilimsel program ve uygulamalarla ilgi ,yetenek ve kapasiteleri doğrultusunda geliştirmek, özel eğitim hizmetlerinde kazandığımız başarılarla ailelerimizin ve öğrencilerimizin mutluluğuna ortak olmak. Okulumuz, öğrencilerimizin sosyal hayatta geçerliği olan bağımsız hayat becerileri ile donatıldığı, sanatsal, sportif, kültürel faaliyetlerle desteklendiği, ailelerin eğitim sürecine etkin olarak katıldığı, öğrencilerimiz okuldaki eğitimleri velilerimizi ve toplumun diğer kesimlerini farklı gelişen çocuklar konusunda bilinçlendirmede yol gösteren bir anlayışla hizmet vermektedir.

MİSYON

Çağdaş eğitim sisteminin genel amaç ve temel ilkeleri doğrultusunda; özel eğitime muhtaç, öğretilebilir düzeydeki yetersizliği olan bireylerin, performans, yetenek ve bireysel özelliklerini dikkate alarak; toplumla barışık, sosyal olarak uyumlu ve kendi ayakları üzerinde durabilen, özel eğitim gerektiren bireylerin, toplum içindeki rollerini gerçekleştiren, başkalarıyla iyi ilişkiler kuran, işbirliği içinde çalışabilen, çevresine uyum sağlayabilen ve mutlu bir vatandaş olarak yetişmelerini, kendi kendilerine yeterli bir duruma gelmeleri için temel yaşam becerilerini geliştirmelerini uygun eğitim programları ile özel yöntem, personel ve araç gereçleri kullanarak ilgileri gereksinimleri, yetenekleri ve yeterlilikleri doğrultusunda hayata hazırlanmaları amacı doğrultusunda bireyler yetiştirmektir.

Öğretim Şekli :Örgün

Örgün

09.00 13.50

VAR

Okulumuz ilçe merkezinde bulunmaktadır.